Veel gestelde vragen:

 1. Wat is een simlock?
  Een simlock is een softwarematig provider-slot op een gsm telefoon.Dit voorkomt dat er een andere sim-kaart in het toestel gestoken kan worden en je het toestel alleen kan gebruiken met de kaart van de provider waar je het toestel gekocht hebt.

 2. Waarom hebben veel gsm's een simlock?
  Een gsm netwerk provider verkoopt pre-paid pakketten met een toestel . Om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken, om nou juist voor die provider te kiezen, maken ze het toestel een stuk goedkoper dan dat je die los zou kopen. In dat geval verdienen ze het toestel terug middels de belminuten op de (dure) beltegoed-kaarten. Om te voorkomen dat je een pakket (sim + toestel) van "provider a" aanschaft en een sim-kaart van "provider b" er in stopt, gebruiken ze een sim-lock omdat het toestel de nieuwe sim-kaart niet accepteert. (Simlock verwijderen)

 3. Kunnen toestellen van andere netwerken dan op de site genoemd ook ge-unlocked worden?
  Gsm's van ah mobiel, hema mobiel, upc mobiel etc. zijn unlockbaar; kijk via welk netwerk je provider werkt (dus orange, telfort, kpn, vodafone, t-mobile) en selecteer dat netwerk in de unlock lijst.

 4. Waarom unlocken?
  Het kan zijn dat je de belkosten te duur vind of de dekking van het gsm-net waardeloos is en wil overstappen op een goedkopere of betere provider. Ook is het mogelijk dat je je gsm in het buitenland wilt gebruiken. Door je telefoon te unlocken kan je een simkaart kopen in het buitenland en daarmee veel goedkoper bellen.

 5. Wat is een IMEI code en hoe verkrijg ik deze?
  Imei is de afkorting van International Mobile Equipment Identification. Het is het 15 cijferige serienummer wat aan een mobiel toestel gegeven is ten behoeve van identificatie. Het heeft niets te maken met de simkaart. U krijgt Imei op uw schermpje door *#06# in te toetsen. Ook op de sticker onder de batterij van de telefoon valt dit nummer te lezen.

 6. Hoe krijg ik de P en W uit de inlock code ingevoerd in mijn gsm?
  De P en W kun je krijgen door * op je mobiele telefoon meerdere keren in te drukken.

 7. Ik krijg geen unlock codes, hoe kan dit?
  Er zijn meerdere mogelijkheden waarvan onderstaande de meest waarschijnlijke;
  - Je hebt niet alle gegevens correct ingevuld. Vul alle velden in, en controleer je imei nummer twee keer. Het dient een 15-cijferig nummer te zijn.
  - Het kan zijn dat het betaal systeem overbelast is, probeer het in dit geval later nog een keer.

 8. Mijn telefoon geeft de melding 'Sim was not restricted' maar mijn gsm werkt nog steeds niet met andere simkaarten. Hoe kan dit?
  Het kan zijn dat je gsm enkel een type gsm netwerk ondersteund. In Nederland zijn 2 netwerken. Het 900 en het 1800 netwerk. Kpn en Vodafone gebruiken het 900 netwerk en de overige zoals Orange, Telfort, T-Mobile etc het 1800 netwerk. Er bestaan single-band (bijv. de nokia 5110) en dual-band toestellen (vrijwel alle nieuwe nokia gsm's), de single-band toestellen kunnen maar op 1 netwerk werken dus ben je gebonden aan de providers van dat netwerk. Ook kan het mogelijk zijn dat er op je gsm een tweede, zogenaamde providerlock zit. Deze is helaas met onze service niet te verwijderen.

 9. Is na het unlocken mijn toestel geschikt voor alle kaarten?
  Zie ook bovenstaande vraag; Het kan zijn dat je gsm enkel een type gsm netwerk ondersteund. In Nederland zijn 2 netwerken. Het 900 en het 1800 netwerk. Kpn en Vodafone gebruiken het 900 netwerk en de overige zoals Orange, Telfort, T-Mobile etc het 1800 netwerk. Er bestaan single-band en dual-band toestellen, de single-band toestellen kunnen maar op 1 netwerk werken dus ben je gebonden aan de providers van dat netwerk.

 10. Mijn telefoon is niet ondersteund, kunnen jullie hem unlocken?
  Nee, als de nokia niet in de lijst voorkomt kunnen wij hem niet unlocken. Overige gsm merken zijn helemaal niet ondersteund.

 11. Is unlocken via jullie service legaal?
  Absoluut. Zie deze quotes uit een rechtzaak; "Een simlock en een serviceproviderlock kunnen niet worden aangemerkt als auteursrechtelijk beschermd werk." Het veranderen van een simlock of serviceproviderlock, dan wel het binnendringen in een dergelijke voorziening is dan ook niet als wederrechtelijk (wederrechtelijk = tegen de wet) te beschouwen."

 12. Mijn vraag is niet beantwoord, kunnen jullie mij verder helpen?
  Op dit moment is het helaas niet mogelijk contact met ons op te nemen, wel vind je hier meer informatie die je op weg kan helpen.

 

Nokia unlocken directory