Hoe kan ik goedkoper mobiel bellen?

Wellicht heb je net via onze unlock service je gsm ge-unlocked omdat je van plan bent over te stappen op een andere provider. Mocht dit het geval zijn, lees deze pagina en bespaar ontzettend veel geld op je abonnementskosten. Ook als je al een gsm abonnement hebt kan deze pagina interessant zijn.

Bonus, bonus, bonus

Goedkoop mobiel bellen heeft alles te maken met bonussen die dealers van providers krijgen voor elke abonnee die zij aanbrengen. Operators en service providers (KPN, Vodafone, etc.) hebben graag veel klanten die bellen. Daarom geven zij GSM dealers hoge vergoedingen voor elke nieuwe abonnee die zij aanbrengen. Sommige winkels betalen van deze bonus een duur winkelpand en personeel, maar dan nog blijft er vaak geld over. Vaak wordt een deel van dit geld aan de klant gegeven in de vorm van een gratis toestel. U ziet: de bonussen moeten dan wel erg hoog zijn en dat zijn ze ook.

Heb je al een unlocked GSM toestel?

Veel mensen hebben tegenwoordig nog een prima functionerend GSM apparaat. In dat geval is het dus niet nodig dat een dealer er "een gratis toestelletje" bij doet. Je vraagt je nu misschien af: "Waar blijft het deel van de bonus die daar normaal voor gebruikt wordt?" en daar zit hem nu precies het fenomeen. Sommige winkels houden dit zelf, maar op internet zijn er veel dealers actief die dit geld teruggeven aan de klant. Dit keer niet in de vorm van een toestel, maar in de vorm van cash dat ze (meestal een paar weken na de activering) op je bankrekening storten. Dit principe wordt ook wel een "cashback" of "cashdeal" genoemd. Om je een idee te geven: het gaat hier vaak om een paar honderd euro!

Jaar in, jaar uit

In geval van een GSM abonnement gaat u met een GSM provider een contract aan voor een bepaalde minimum tijd, meestal 1 of 2 jaar, daarna wordt het contract stilzwijgend verlengd indien u niet opzegt. Ook hier is een grote besparing te behalen: indien u het contract na de minimum contract periode opzegt, dan kunt u namelijk opnieuw gebruik maken van een cashdeal en op die manier weer een bedrag op uw bankrekening gestort krijgen! Kortom: zeg op tijd op en vraag elk jaar weer een nieuw abonnement aan om telkens een paar honderd euro te besparen!

Voorbeeld

Stel, je sluit een abonnement af van € 15 per maand, voor een minimum termijn van 12 maanden. Verder zijn er nog zogenaamde entreekosten van (bijvoorbeeld) € 50,-. Je betaalt dat jaar dan in totaal aan de operator elke maand € 15, dus 12 x € 15 + € 50 = € 230 (excl. gesprekskosten). Verder krijg je van de internet GSM winkel na een bepaalde tijd (meestal tussen de 4 en 12 weken) € 150 in 1 keer op je rekening gestort. Dat jaar kost het abonnement dan in totaal effectief slechts € 230 - € 150 = € 80. Dit komt neer op gemiddeld effectief € 80/12 = € 6,66 per maand (excl. gesprekskosten). Je bespaart dat jaar maarliefst € 150!

Waar vind ik deze goedkope abonnementen?

Er zijn enkele sites die via het internet hoge bonussen en/of kortingen uitkeren:

  • GSM stunter
  • Telecomvergelijker.nl

Goedkope prepaid kaarten / pakketen vind je o.a. bij onderstaande winkels:

  • Telfort shop

Goedkoper bellen met de vaste telefoon:

Tegenwoordig is het mogelijk veel goedkoper te bellen met je vaste lijn dan via de KPN verbinding. Zo is bellen naar vaste nummers meestal gratis bij .